hjälmar

Sedan Bil Atlas-dagarna och uppstarten på 1950-talet har cykelhjälmen varit viktig för oss. Vår föregångare Bil Atlas var den marknadsaktör som tog krafttag för att visa den europeiska befolkningen vilken billig livförsäkring en bra hjälm är! Mycket har ändrats i både produktionssätt, hjälmtyper och design sedan dess – men hjälmar är och förblir en hjärtesak för oss i Sportatlas!

Genom åren har vi tagit fram högkvalitativa hjälmar till allt från små- och mellanstora företag, universitet och varuhuset Gekås i Ullared. Utöver våra klassiska cykelhjälmar har vi även tagit fram hjälmar för motorsport och ägghjälmar som kan användas i utbildningssyfte.

Ta gärna kontakt med oss på info@sportatlas.se om du vill veta mer!

Cykelhjälmar för både vuxna och barn

Oavsett ålder, huvudform, design- eller färgpreferens så har Sportatlas en cykelhjälm för dig!

svart cykelhjälm

Motorsporthjälmar

röd speedwayhjälm

Sportatlas har producerat motorsporthjälmar sedan 2005. För att se till att våra hjälmar alltid håller högsta kvalitet och komfort har vi samarbetat med speedwayförare som Rune Holta, Tomas H Jonasson och mångårige GP-förare Andreas Jonsson. 

tomas h jonasson
Tomas H Jonasson i den gula varianten av Atlas GP Classic
en ägghjälm med ett ägg i sig som hålls mot en plåtvägg
Atlas ägghjälm

Atlas ägghjälmen - vem vill du utbilda?

En hjälm är din billigaste livförsäkring under dina cykelturer, och det är viktigt att användning av hjälm blir en vana redan från tidig ålder. Vikten av att bära hjälm kan demonstreras med hjälp av en ägghjälm.

För att visa detta behöver du en ägghjälm och två ägg. Det ena ägget placeras i ägghjälmen och det andra släpps i golvet utan hjälm för att illustrera den skillnad en hjälm gör. Du beställer ägghjälmar genom att ta kontakt med oss på info@sportatlas.se

Du kan läsa mer om våra ägghjälmar här.